„Burnout-ul trebuie identificat la timp și tratat. În caz contrar, efectele pe care le produce atât asupra vieții personale, cât și a celei profesionale, vor fi extrem de grave”.
Aceasta a fost concluzia specialiștilor invitați la webinarul „Burnout-ul: cum îl recunoști și cum îl poți preveni”, primul eveniment online organizat de platforma independentă de telemedicină Digital Clinics.
Speakerii invitați, dr. Ioana Silion, medic primar psihiatru și doctorand în științe medicale și Sorina Faier, Managing Partner Elite Searchers au explicat pe larg metodele prin care poate fi recunoscută epuizarea profesională în etapele inițiale, cum poate fi prevenită și tratată, precum și modul în care aceasta poate afecta productivitatea unei companii.
Burnout-ul, considerat „boala profesională a secolului”, a crescut exponențial în ultimii doi ani. Pandemia de COVID-19 a adăugat sarcinilor obișnuite de la locul de muncă și stresul îmbolnăvirii, lipsa de predictibilitate, adaptarea la telemuncă. Toate acestea au condus la presiune, stres permanent, anxietate și de aici până la burnout n-a fost decât un pas.
„Sindromul de burnout reprezintă o modificare în sens negativ a conduitei unei persoane, a modului în care gândește, a percepțiilor, a comportamentului său și este cauzat de stresul prelungit la locul de muncă. Vorbim despre burnout atunci când oboseala resimțită o durată îndelungată de timp - care poate varia ca timp în funcție de tolerabilitatea fiecărui individ în parte - începe să afecteze activitățile zilnice și modifică inclusiv dinamica vieții personale”, a explicat dr. Ioana Silion, care are ca proiect personal dezvoltarea la nivel național a unui proiect de prevenire a burnout-ului. Medicul s-a alăturat platformei de telemedicină Digital Clinics. Pentru mai multe detalii și programări, accesați acest link.
Sorina Faier, Managing Partner Elite Searchers, are o experiență de peste 15 ani în domeniul executive search. Este specializată în recrutarea managerilor de top, middle, dar și specialiști. Sorina este de părere că atât angajatorul, cât și angajatul trebuie să respecte un echilibru între viața de familie și cea profesională pentru a rămâne eficienți, motivați dar și psihic și fizic sănătoși!
Partenerii evenimentului au fost Cărturești, Revista Cariere și Târgul de Cariere.