Un nou eveniment în cadrul campaniei „Let’s talk about BurNOut”: expoziția „Burnout în artă”, găzduită de librăria Cărturești Carusel din București.
În perioada 28 ianuarie-5 februarie, puteți descoperi modul în care artiști celebri au ales să spună povestea unor suferințe psihice care le-au marcat viața și activitatea.
Expoziția itinerantă „BurNOut în artă” face parte din campania de conștientizare a burnout-ului, anxietății și depresiei „Let’s talk about BurNOut”. Campania își propune să schimbe mentalități și percepții legate de persoanele care experimentează efectele grave ale epuizării profesionale și să contribuie la diminuarea marginalizării și stigmatizării acestora.
Sunt aduse în atenția publicului 11 lucrări care oferă artei rolul de moderator al unui dialog deschis despre vulnerabilitate, marginalizare, acceptare și terapie, pe un subiect tabu în societatea contemporană: afecțiunile mintale. Ele sunt însoțite de texte ale curatorilor și ale medicului psihiatru, fiind alese și explicate de către studenții Carmen Dinu, Bianca Sava, Andrada Cristina Gheorghe și Andrei Boteanu, studenți masteranzi ai Universității Naționale de Arte din București, coordonați de lectorul universitar dr. Anca Boeriu.
Explicațiile curatorilor de artă revelează suferințele psihice prin care au trecut pictori celebri de-a lungul secolelor și modul în care acestea s-au reflectat în artă. Opiniile psihiatrului, dr. Ioana Silion, oferă o serie de informații medicale utile despre anxietate, burnout și depresie.
Expoziția este una itinerantă, fiind destinată să fie expusă în spații publice ori sedii ale companiilor și instituțiilor interesate. De exemplu, în cursul lunii decembrie 2022, expoziția a fost găzduită de Facultatea de Litere a Universității din București.
Afișul campaniei a fost ales în cadrul unui concurs, lucrarea aparține artistului vizual Adrian Borda, „One day I will open myself”.